Keltische dans @ DiA

Over Keltische Dansen: 

Van de verschillende dansvormen die de Keltische cultuur rijk is zijn heden ten dage de Ierse & Schotse dansen het meest bekend. In de lessen zullen we ons voornamelijk bezig houden met de dansen uit Ierland: de technisch uitdagende ‘Stepdans’ (solo dansen) Reels & Jigs; als ook een paar gezellige Ceili’s (groepsdansen) uit Ierland – maar mocht de wens bestaan ook een Schotse Ceilidh te dansen dan draai ik daar mijn hand niet voor om! 

Over Koosje Schouten:

Docente Koosje Schouten studeerde Folkloristische & Moderne Dans aan de Rotterdamse Dansacademie Codarts (HBO) en specialiseerde zich in Hongaarse dans bij het Honvéd Ensemble in Boedapest olv. Ferenc Novak. De liefde voor de Ierse dans kwam toen zij Riverdance live zag! Zij was vastbesloten deze uitdagende dansstijl onder de knie te krijgen bij Wilmar Remmelts (CRN) in Den Haag en Eileen Plater (Coimisiun) in Manchester.

Nu danst Koosje al jaren mee als danseres in de theatervoorstellingen van de Keltische Folkband Rapalje: ‘Celtic Fire’, ‘Celtic Nights’ en ‘Hearts of Steel’ – en heeft in Amerika en Canada opgetreden met het internationale folkloristische gezelschap ‘Les Sortiléges’ en met de Ierse show ‘The Magic of Ireland’.

Celtic Ceili Cursus

Een korte Cursus om kennis te maken met de vrolijke groepsdansen die men zowel in Ierland als Schotland graag danst op feesten & partijen! Deze dansen worden meestal in paren opgesteld in een kring of een rij gedanst; en soms ook als koppel in danshouding.
De bewegingen zijn eenvoudig en worden rustig opgebouwd, dus iedereen kan het leren!Locatie: Haarlem (Energieplein 2)
Vrijdagavond van 19:30 – 21:00 uur
Lesdata: 26 januari, 9 februari, 2 & 16 & 30 maart, 13 april, 11 & 25 mei, 22 juni, 6 juli 2018.
Kosten: Kennismakings Cursus 5 x 1 uur les = 75 euro / 60 euro voor Studenten.
Cursus gaat door bij minimaal 8 deelnemers! 
Voor meer informatie: www.keltischdansje.nl

Fotografie: Detlef Letzner

 

Fotografie: Linde Dorenbos