Who We Are

“The core of each form of art is to place everyday and ordinary examples of human expression into an existential and universal perspective.
It looks for ways to express the essence of our existence in this world”.

Dear Dance in Art (DiA) Community,

Dance in Art (DiA) is a private center for dance, art education and performance training. DiA offers a unique learning and research environment for aspiring artists and dance practitioners.

DiA fosters an inclusive atmosphere, encouraging interaction between different forms of art. We have a small team of excellent teachers, many of whom are also practicing artists. Our team is highly committed to enabling our dancers to realize their full potential. Guest teachers, choreographers and other artists also contribute to the dancer’s development, enriching the learning experience. Our teaching and learning process is rigorous and the work is physically, mentally and intellectually challenging. The program demands commitment and dedication from each and every member involved.

The dancer’s voice plays a key role in our practice, allowing the program to stay current and relevant to the dancer’s needs. Our teaching builds curiosity, experimentation, self-motivation, independent thinking and self-discovery within every artist.

The training program is focused particularly on providing the necessary path from school to the performing arts industry.

Dance in Art brings people in contact with other forms of art, through dance.

Please explore our website to learn more about DiA and the projects we are undertaking. Thank you for your interest and support!

Martine van Santen MEd

Artistic- and Business Director

stempel

“Dance in Art combineert kwaliteit en creativiteit met het doodnormale wat hen als groep en individuen onweerstaanbaar aantrekkelijk maakt.”

Dansmagazine, Johanna Nolet

DANCE iN ART

 

Dance in Art (DiA), is een private opleiding voor dans-, kunst en performance training. De dansstudenten van DiA ondergaan een interdisciplinaire aanpak. De opleiding biedt de volgende richtingen aan:

  • Professional Dance Course
  • Uitvoerend Modern Ballet en Moderne dans (3 jaar)
  • Mentorship Program & Dance Research Program (3 maanden, 6 maanden en 1 jaar)
  • Choreographic Research Program (1 jaar)
  • DiA Junior Company (1 jaar)
  • Preparatie voor Bachelor Dans en Docent opleiding (3 maanden, 6 maanden en 1 jaar)

Alumni van Dance in Art

DiA richt zich op het perfectioneren van de danskunst en de techniek van jonge studenten als een formule voor de toekomstige beroepspraktijk. DiA biedt een platform voor de toekomstige dansers, dansdocenten en getalenteerde jonge choreografen om voldoende kennis op te doen voor de toekomst. De alumni van DiA komen terecht bij gerenommeerde dansopleidingen, productiehuizen en dansgezelschappen in binnen- en buitenland. Afgestudeerde dansers zijn bijvoorbeeld werkzaam bij Isabelle Beernaert, Finish National Ballet, Itzik Galili, David Middendorp, Korzo en Herman van Veen.

r-o-n-a-l-a-n-e-photography-31-6-417-817-72-17-of-58

DiA Junior Company

 

Dance in Art (DiA) Junior Company is een postdoctorale dansopleiding opgericht en artistiek geleid door Martine van Santen. DiA kun je vergelijken met andere internationale postdoctorale dansgezelschappen zoals The place in Londen, Verve in Leeds, Transitions Dance Company van Trinity Laban en IT Dansa in Barcelona. Het gezelschap bestaat uit 8 verschillende nationaliteiten en dansers in het programma zijn allemaal klassiek en modern geschoold en afgestudeerd.

Artistiekleider Martine van Santen

De oprichtster en artistiek directeur, Martine van Santen, engageert de dansers op elk mogelijke manier voor het proces van haar choreografieën. De dansers werken in opdracht van Martine van Santen,  zij vormt en schaaft de bewegingen in een choreografie dat bij de DNA van de danser past. Op die manier wordt de choreografie als een perfect zittende jas één met de danser.

Interdisciplinaire kunstprojecten

De dansprofessionals van DiA ondergaan een interdisciplinaire aanpak. Belangrijk is dat de dansers zich breed ontwikkelen. Binnen de context van dans wordt gewerkt met verschillende kunstvormen. Dit wordt zichtbaar in de vorm van kunstprojecten en voorstellingen. DiA heeft programma’s in duur variërend van twaalf weken tot een vol jaar. Gericht op intensieve techniek training, individuele coaching, compositie en choreografie, aangevuld met lessen zoals onder andere fotografie, conceptuele kunst, kunstmanagement en auditie training.

 

DiA in het kort aan de hand van vragen

WAT IS DE ESSENTIE VAN JULLIE AANPAK?
Dance in Art (DiA), is een private opleiding voor dans-, kunst en performance training. De dansstudenten van DiA ondergaan een interdisciplinaire aanpak. Het is belangrijk dat de dansers zich breed ontwikkelen. Het werken met verschillende kunstvormen vindt plaats binnen de context van de dans en wordt zichtbaar in de vorm van kunstprojecten en voorstellingen. Er ontstaat een nieuwe dynamiek, energie en de mogelijkheden zijn eindeloos.

WAT IS JULLIE SPECIALISME?
DiA’s specialisme is om het beste in de dansers naar boven te halen door middel van technieklessen, persoonlijke aandacht, performance ervaring en auditietraining. Dit alles om de dansers in opleiding en net afgestudeerde dansers te ondersteunen bij het opzetten van een professionele carrière. Om een brug te slaan tussen de dansopleiding en het werkveld werken de studenten en de professionele dansers van de DiA Junior Company nauw samen.

WAT LEREN LEERLINGEN OP DE OPLEIDING, HOE DAAG JE ZE UIT?
De DiA opleiding is gericht op intensieve techniektraining, individuele coaching, movement study, compositie en choreografie, aangevuld met lessen zoals o.a. conceptuele kunst, bewegingstaal versus beeldtaal, bewegingstaal versus literatuur, kunstgeschiedenis, kunstmanagement en auditietraining. De dansers komen uit allerlei delen van de wereld en vormen samen een groep met uiteenlopende culturele en artistieke achtergronden. Het samenwerken met internationale dansers zorgt voor inspiratie, nieuwe creativiteit en biedt veel mogelijkheden voor de ontwikkeling van de dansstudent. DiA heeft programma’s in duur variërend van twaalf weken, een jaar tot drie jaar.

WAT ZIJN DE CARRIÈRE KANSEN VAN JE LEERLINGEN?
DiA richt zich op het perfectioneren van de danskunst en de techniek van jonge studenten als een formule voor de toekomstige beroepspraktijk. DiA biedt een ideaal platform voor de toekomstige dansers, dansdocenten en getalenteerde jonge choreografen om voldoende kennis op te doen voor de toekomst. Onze alumni komen terecht bij gerenommeerde dansopleidingen, productiehuizen en dansgezelschappen in binnen- en buitenland.

 

 DiA Mission Statement

Dance in Art the Netherlands foremost center for dance-, art education and performance training; providing the very best of technique and performance opportunities.

DiA is the key to your professional future!