Danseducatie op Scholen

Verbinding tussen jongeren en kunst

Algemeen

DiA is een plek voor dans-, kunst en performance training. Door de participatie van mensen afkomstig uit verschillende dans- en kunst disciplines heeft DiA unieke programma’s samen kunnen stellen. De programma’s worden zichtbaar in de vorm van kunstprojecten, workshops en voorstellingen.

DiA richt zich op het rijke kunst- en cultuuraanbod in Haarlem en de Haarlemmermeer. Wij geven kunstenaars en andere betrokkenen in de cultuursector de mogelijkheid om hun talenten in te zetten bij projecten en voorstellingen, en ook zelf nieuwe ervaringen op te doen. DiA maakt gebruik van het aanbod wat Haarlem en de Haarlemmermeer al beschikbaar heeft en verrijkt deze. Een doelstelling van DiA is dan ook het verbinden van burgers en kunst middels een voor iedereen toegankelijk kunstproject, workshop of voorstelling.

Primair Onderwijs

Dance in Art brengt kinderen in beweging door middel van dans- en choreografieworkshops, lessenreeksen, een kijkje achter de schermen en voorstellingen. Het ervaren DiA docententeam brengt basisschool leerlingen met Dance in Art en verschillende dansstijlen (o.a. moderne dans, urban jazz, acrofloorwork) in aanraking. De leerlingen en leerkrachten zullen ervaren dat iedereen kan dansen. De workshops en kunstprojecten zijn gebaseerd op het repertoire van Dance in Art en kunnen in samenspraak met het schoolteam op maat worden gemaakt.

Voor meer informatie e-mail: danceinarteducatie@gmail.com of info@danceinart.nl

Voortgezet Onderwijs

Dance in Art beweegt de jeugd aan de hand van workshops, kunstprojecten, een kijkje achter de schermen en voorstellingen. Iedereen kan dansen en dat zullen de leerlingen dan ook ervaren. De lessen, workshops en kunstprojecten zijn gebaseerd op het repertoire van Dance in Art en kunnen volledig op maat worden gemaakt voor elk leerjaar.